Агенти на ФБР претърсиха  офиса на адвоката Майкъл Коен, личния

...
Агенти на ФБР претърсиха  офиса на адвоката Майкъл Коен, личния
Коментари Харесай

ФБР претърси офиса на адвоката на Тръмп

Агенти на ФБР претърсиха  офиса на юриста Майкъл Коен, персоналния юрист на Доналд Тръмп, който работи за него от дълги години.

Претърсването не е директно обвързвано с следствието на специфичния прокурор Робърт Мълър на съветската интервенция в американските избори през 2016 година, само че частично се дължи на информация, която Мълър е дал на прокурорите в Ню Йорк.

Според Ройтерс и домът на Коен е бил претърсен.

Доналд Тръмп разяснява, че дейностите на федералното бюро са „ позорни “ и съпостави претърсването с „ лов на вещици “, както назовава и следствието на съветските връзки на екипа му.

Пред публицисти в Белия дом президентът назова екипа на Мълър „ най-предубедената група хора “.

ФБР е конфискувало от офиса на Коен документи, в това число преписка сред Коен и Тръмп, за платената сума на порнозвездата Сторми Даниелс.

Актрисата от филми за възрастни съобщи преди време, че е имала връзка с Тръмп, до момента в който е чакал дете от брачната половинка си Мелания. В средата на февруари Коен призна, че е платил от джоба си 130 000 $ на порнозвездата няколко дин преди изборите през 2016.

Самият Тръмп продължава да отхвърля за изневярата и твърдеше, че нищо не знае за парите, платени от Коен.

Адвокатът на Коен Стивън Райън съобщи, че претърсването е по заповед на прокуратурата на Ню Йорк, издадена частично по самодейност на специфичния прокурор Мълър.

" Иззета е предпазена от закона преписка сред юрист и клиента му. Такива дейности от страна на държавното управление са неуместни и поради това, че господин Коен изцяло сътрудничи с всички държавни структури, съобщи на Конгреса няколко хиляди незащитени документи и даде показания под клетва “, съобщи Райън.

По данни на организация Блумбърг Мълър може би е предал информация за Коен на зам.-главния прокурор Род Розенщайн, който по-късно я изпратил на прокурора на южния окръг на щата Ню Йорк.

Според протокола на министерството на правораздаването Мълър е задължен да се допитва за значимостта на уликите с прокурорите на другите юрисдикции, като ги среща с данните, които излизат от рамките на личното му следствие.

Според „ Вашингтон пост “ интервенцията е част от следствие против Коен за банкови измами и финансови нарушавания.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР